top of page

Om Bake my Day

Som kun 21 år, flyttede Ynja fra Island til Danmark i januar 2017 for at studere på universitetet, som var hendes oprindelige plan. I stedet besluttede hun sig for at åbne en kagebutik. Her blev Bake my Day, som vi kender I dag grundlagt I december 2017 af Ynja Mist Aradóttir og Ester Ingvarsdóttir.

 

I første omgang havde Ynja ikke tanken om at åbne en kagebutik. I stedet for prøvede hun at leve af at holde udstillinger og sælge kunst både i Island og Danmark. Da en enkelmands kagevirksomhed ville lukke sin virksomhed, fik Ynja den enestående mulighed for at købe de resterende aktiver fra denne kagevirksomhed. Hun synes, at det ville være synd, hvis det hun havde startet, ikke blev brugt til noget. I forvejen har Ynja arbejdet med kager på Island. Her har hun erfaring fra en lignende kagebutik, hvor hun var den første ansat, og var tæt på ejeren i de første år. Men med ingen anden erfaring, uddannelse og efter at havde boet i Danmark i nogle måneder tænkte hun derfor ”det har jeg aldrig prøvet, så det kan jeg sikkert godt!”.


På trods af at Ynja hverken kunne forstå eller tale dansk, da hun flyttede til Danmark, begyndte hun alligevel at undersøge mulighederne. Allerede efter ca. 2 måneder fra da hun fik idéen, underskrev hun lejekontrakten på Amager Boulevard 126, og fik sin mor, Ester Ingvarsdóttir, med på rejsen. Hendes mor tog et lille lån i Island, og i januar 2018 begyndte Ynja på opsætningen af køkkenet i kælderen på Amager Boulevard, samt dekorere den lille kagebutik på små 20 kvm. I februar 2018 fik hun de første bestillinger ud af huset. Med hjælp fra familien, Ynjas far og bror, som kom fra Island og hjalp med opsætningen, lykkedes det at åbne kagebutikken officielt den 1. marts 2018.

Med næsten ingen kapital og på så kort tid, var det stærk gået, at kunne åbne kagebutikken, selv om den fra start ikke så ud, som Ynja gerne ville have. Med tiden og med de mange kreative indsats fra teamet, kom detaljerne på plads, og kagebutikken blev som hun havde tænkt sig. Selv om man ikke har mange ressourcer fra start, kan ting alligevel godt lade sig godt lade sig gøre.

I dag består teamet i Bake my Day af 8 kreative sjæle, deraf 5 fuldtidsansatte inkl. Ynja, og 3 deltidsansatte inkl. Ester. Vi har leveret kager til mange af Danmarks største virksomheder, samt har vi verdens bedste kunder, hvor mange besøger os flere gange om ugen. På kort tid, er vi blevet en del af Københavns største bryllupskage leverandør, og er kendt for vores høje kvalitet og kunstneriske udtryk. Bake my Day står overfor en stor og spændende ændring i 2021, som vi senere vil dele og offentliggøre på Instagram, hvor vi hver dag deler en lille parte af vores hverdag med mere end 12 tusind følgere.

Team Bake my Day

team bake my day
bottom of page